vrijdag 3 februari 2017

Bij vertrek Hans Hateboer alleen maar winnaars



Door Mistersnooker

Bij het vertrek van Hans Hateboer naar Atalanta Bergamo zijn er louter winnaars. Het zag er lange tijd naar uit dat de verdediger aan het einde van het seizoen transfervrij de overstap naar een andere club zou gaan maken, maar op de laatste dag wilde de Italiaanse club hem per direct inlijven. En dat is goed voor alle betrokkenen.

In de eerste plaats zal Hateboer zelf in zijn nopjes zijn met de droomtransfer. De nieuwe verbintenis levert hem veel geld op en sportief gezien is de nummer zes van Italie natuurlijk ook een verbetering. Bovendien had hij gezegd perse FC Groningen te willen verlaten en dat valt in het Groninger kamp veel minder goed dan iemand die in de zomer plotseling buigt voor een geweldige aanbieding.

De jonge uit Beerta afkomstige speler was vrij populair bij de supporters maar iemand die aangeeft om de club te willen verlaten, geniet toch minder krediet. Voor FC Groningen heeft het onmiddellijke vertrek van Hateboer ook nog een voordeel, want de club ontvangt voor de transfer toch nog ruim drie ton.

Trainer Ernest Faber is ook meteen verlost van een probleem. Hij kan gaan werken aan de toekomst van het elftal door Payne op te stellen. Die jongen deed het voortreffelijk toen Hateboer een duel was geschorst en voor de objectieve toeschouwer was het een kwestie van tijd voordat Payne een definitief plaatsje in de basis had gekregen. Hij beschikt namelijk over een veel betere basistechniek dan Hateboer, wiens kwaliteiten zwaar worden overschat.

Het hoeft geen betoog dat de wereld er voor Payne nu ook veel rooskleuriger is gaan uitzien. Hij zal de kans van zijn leven krijgen in de basis van FC Groningen en zal er honderd procent voor gaan. Hij zal meer rendement hebben dan iemand die met zijn hoofd bezig is met een transfer naar het buitenland.

Het vertrek van Hateboer zal het elftal ook niet gaan verzwakken. Daar hoeven de fans zich geen zorgen over te maken. Tot slot zal ook Atalanta Bergamo tevreden in zijn handen wrijven. Die club denkt uitstekende zaken te hebben gedaan door een speler van Jong Oranje voor een luttel bedrag aan zich te binden.

Kortom, de transfer van Hateboer levert alleen maar winnaars op.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur op dit blog een opinierend verhaal over FC Groningen)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten