maandag 27 februari 2017

FC Groningen kan nu al uithuilen en opnieuw beginnen


Door Mistersnooker

FC Groningen-directeur Hans Nijland kreeg zaterdagavond in de Euroborg zijn zin: in een meeslepende wedstrijd verloor zijn club met 3-2 van FC Utrecht. Onlangs vertelde de directeur dat hij liever ziet dat zijn ploeg met 6-5 verliest in een vermakelijk duel dan met 1-0 wint in een saaie pot. Aanleiding voor die uitspraak was de draak van een thuiswedstrijd tegen Excelsior die beide ploegen een puntje opleverde.

Trainer Ernest Faber reageerde op de uitspraak van de directeur met de mededeling dat hij dan maar een andere trainer moet aanstellen. Faber had niets met de uitspraak van Nijland, maar kennelijk had het een en ander hem toch bewogen om de wedstrijd tegen FC Utrecht anders aan te pakken. FC Groningen voetbalde veel aanvallender dan de laatste thuiswedstrijden.

Dat de tegenstander een 2-0 achterstand omzette in  een 3-2 overwinning is natuurlijk zuur voor het Groninger kamp, maar er viel in de Euroborg wel iets te beleven. Uitgerekend in een fase die Faber wilde gebruiken om met meer mensen achter de bal te proberen de voorsprong in drie punten te verzilveren, sloeg FC Utrecht toe.

Het aanvallende spel bracht de Groningers een 2-0 voorsprong, maar toen ze het accent weer verlegden naar de verdediging, ging het mis. De wedstrijd toonde maar weer eens aan dat de verdediging niet het sterkste deel is van de ploeg. Doelman Padt brengt weinig rust met zijn vele rebounds en deze keer koos Faber voor twee nieuwe vleugelverdedigers ten koste van Van Nieff en Payne. Die wisselingen waren ook niet bevorderlijk voor een stabiele laatste linie.

Uiteindelijk konden de neutrale toeschouwers wel vrede hebben met de 2-3 uitslag. FC Utrecht heeft meer spelers van niveau dan FC Groningen. De kwaliteit mag voor iedere neutrale toeschouwer wel de doorslag geven. En natuurlijk waren de fans in de Euroborg na afloop niet tevreden over de verliespartij. Maar ze hadden wel een amusante voetbalavond beleefd.

Het beste wat de ploeg van Faber de resterende competitie kan doen, is om met volle overgave op de aanval te gaan spelen. Er staat hoegenaamd niets meer op het spel en dan is het zaak om het publiek te vermaken. Ook kunnen spelers opgesteld worden die mogelijk volgend seizoen een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Met andere woorden: voor de groen-witten is het nu al een beetje uithuilen en opnieuw beginnen.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)

    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten