vrijdag 21 april 2017

FC Groningen voor belangrijkste wedstrijd van het seizoen



Door Mistersnooker

FC Groningen staat morgenavond in Deventer misschien wel voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Winst tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles is namelijk een noodzaak om uitzicht te houden op een playoffplaats voor een Europees ticket. Er zijn mensen die zeggen dat de FC niets in de playoffs te zoeken heeft – laat staan in Europa – maar bij de club zelf denken ze dat ze daarmee toch het seizoen nog enige glans kunnen geven.

Toegegeven, het halen van de playoffs is voor dit seizoen de sportieve doelstelling. Maar daarvoor zou normaal gesproken de zevende plaats behaald moeten worden in de eindrangschikking. Dit jaar is de negende plaats een garantie voor een aantrekkelijk toetje van de competitie, omdat FC Twente niet aan de playoffs mag meedoen en omdat de bekerwinnaar behoort tot de beste zeven clubs van de eredivisie.

Het is nog lang niet zeker dat FC Groningen na een zege op Go Ahead Eagles ook daadwerkelijk in de playoffs terecht komt. Er zijn meer kapers op de kust en de ploeg van trainer Ernest Faber heeft kwalificatie zeker niet in eigen hand. Bovendien volgt er binnenkort nog een moeilijke wedstrijd tegen PSV en je hoeft geen voetbalkenner te zijn om te voorspellen dat FC Groningen zelfs in de Euroborg tegen de Eindhovenaren geen resultaat kan boeken.

Het is veel waarschijnlijker dat de spelers van de Trots van het Noorden vroeg op vakantie kunnen gaan. Ze kunnen dan terugkijken op een matig seizoen met wisselvallige uitslagen. Verder zijn ze er nu al zeker van dat de clubleiding zich deze zomer flink gaat roeren op de transfermarkt. Om het komende seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de eredivisie is namelijk een kwaliteitsinjectie noodzakelijk.

Mocht de club toch nog de playoffs halen, dan mogen de beleidsbepalers hun ogen niet sluiten voor de matige verrichtingen op de grasmat. Negende worden in de eredivisie is voor een club als FC Groningen geen prestatie om trots op te zijn. Zoals gezegd zal er morgenavond aan de Vetkampstraat gevochten moeten worden om de drie punten, want de thuisclub heeft nog een kleine kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)

    


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten