maandag 17 april 2017

FC Groningen zal moeten vechten tegen Go Ahead Eagles



Door Mistersnooker

FC Groningen heeft na de 5-1 zege op PEC Zwolle de playoffs binnen handbereik. Slechts een puntje is de ploeg van Ernest Faber verwijderd van de negende plaats. Pikant detail: Willem II van oud-FC Groningen-trainer Erwin van de Looi is een van de grootste concurrenten. De vraag is: waarom wisselt de Trots van het Noorden zeges met forse cijfers af met nietszeggende remises en nederlagen?

Het antwoord is dat FC Groningen prima kan voetballen tegen een opponent die weinig fysiek weerwerk levert. PEC Zwolle voetbalde zondagmiddag zonder bezieling en passie. De ploeg van trainer Ron Jans was derhalve een gewillig slachtoffer en de Groningers profiteerden van de gelegenheid die ze kregen.

Faber zei het al de vorige keer al na de blamerende nederlaag tegen ADO Den Haag: “Ik mis de inzet en de passie.” Vervolgens kondigde hij op zondagmorgen acht uur een straftraining aan. Faber zou wel eens de vinger op de zere plek hebben gelegd. In te veel wedstrijden wordt er te weinig met passie en inzet gespeeld.

Met een tegenstander die lief, leuk en aardig voetbalt, heeft FC Groningen geen moeite. Maar als het op een felle tegenstander stuit, dan geeft een aantal spelers niet thuis. Dat heeft dit seizoen al veel punten gekost. En ook een seizoenkaarthouder die na liefst 35 jaar zijn plaats voor het volgend seizoen in de Euroborg niet meer zal innemen. Hij wil voetbalbroekjes zien met moddervlekken en hij ziet na afloop vrijwel smetteloze voetbalkleding, die er volgens hem op wijst dat er te weinig door de spelers wordt gebikkeld.

Als FC Groningen wil knokken voor een plaats in  de playoffs dan moet het zaterdagavond aan de Vetkampstraat in Deventer winnen van Go Ahead Eagles, dat zal gaan vechten voor de laatste kans op eredivisiebehoud. Alleen met 100 procent inzet kan daar de volle buit veroverd worden. Aan de inzet van de Groningers kunnen we dan zien hoe graag ze nog willen deelnemen aan het smakelijke toetje van de competitie.

Als de ploeg van Faber net zo hard werkt als de Deventenaren dan zal de kwaliteit van het elftal de doorslag geven. Hoewel er van alles is aan te merken op de kwaliteit van de Groningers, hebben ze toch meer klasse in huis dan de hekkensluiter van de eredivisie.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten