maandag 24 april 2017

Mahi in topvorm verhoogt zijn markwaarde

Door Mistersnooker

Mimoun Mahi, de topscorer van FC Groningen, is deze weken bezig om zijn marktwaarde te verhogen. Met weer twee treffers tegen Go Ahead Eagles had hij een belangrijk aandeel in de zege voor de noorderlingen die daardoor nog steeds uitzicht hebben op deelname aan de playoffs voor een Europees ticket. Met veel inzet, passie en kwalitatieve acties voetbalde Mahi zich naar een luctratieve transfer, want dat hij deze zomer vertrekt staat als een paal boven water.

Een paar maanden geleden blokkeerde FC Groningen nog een aanbod van een Engelse club om de aanvaller over te nemen. De club had er meer dan drie miljoen euro voor over om hem aan zich te binden, maar directeur Hans Nijland zei nee tegen het aanbod. Daarna schoof de club aan tafel met Mahi om het huidige contract te gaan verlengen, maar de speler ging daar niet mee akkoord. Ook niet met een verbeterde aanbieding.

De relatie speler-club werd vervolgens ernstig verstoord nadat FC Groningen eenzijdig een optie lichtte in de overeenkomst met Mahi, die de club in staat stelde om het contract onder dezelfde voorwaarden te verlengen. Mahi terecht boos. Hij vertelde dat het FC Groningen onwaardig is om zo te handelen. Daarna speelde hij de sterren van de hemel. Niet om zijn werkgever te plezieren maar vooral voor zichzelf. Hij wil dolgraag in Engeland voetballen en straks staan de clubs daar voor hem in de rij.

De vraag is natuurlijk of Nijland correct heeft gehandeld. Zakelijk gezien misschien wel, maar in menselijk opzicht niet. Onder het mom dat de club Mahi nodig heeft in de tweede helft van de competitie hield Nijland een transfer tegen en tegelijkertijd heeft hij de verzekering dat de doelpuntenmaker straks niet transfervrij de poort uitloopt. Mahi zou er nu een beetje met de pet naar kunnen gooien, maar daar zou hij zichzelf tekort mee doen.

Scorende spitsen zijn schaars en daardoor is Mahi over enkele maanden goud waard. FC Groningen krijgt dan alsnog zijn transfermiljoenen en Mahi de club die hem een vorstelijk salaris zal gaan geven. Je zou zeggen: iedereen blij maar op dit moment kan Mahi directeur Hans Nijland wel schieten. Trainer Ernest Faber zal het allemaal worst wezen. Hij stelt een supergemotiveerde speler op die met 16 doelpunten de aandacht trekt. Niet alleen in Nederland maar zeker ook in het buitenland.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)


     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten