vrijdag 3 maart 2017

FC Groningen moet tegen Ajax in Euroborg doen aan klantenbinding



Door Mistersnooker

FC Groningen heeft toch nog een kans om de playoffs voor een Europees ticket te bemachtigen. Doordat de bekerfinale gaat tussen AZ en Vitesse geeft nu ook de negende plaats op de ranglijst recht op deelname aan de playoffs. Vooropgesteld natuurlijk dat AZ en Vitesse eindigen bij de eerste acht. De achterstand op de negende positie is voor FC Groningen slechts twee punten.

Het is natuurlijk helemaal niet zeker dat de Trots van het Noorden zich als negende klasseert, maar de ploeg heeft in elk geval nog iets om voor te voetballen. Dat zou niet meer het geval zijn geweest als de achtste positie moest worden bereikt, want de achterstand op die plek is een straatlengte en niet meer te achterhalen.

Door deze nieuwe ontwikkelingen hoeft de seizoen voor de Groningers niet als een nachtkaars uit te gaan. En dat is goed voor alles en iedereen die de club een warm hart toedraagt. En niet in het minst voor de seizoenkaarthouders die de eindfase van de competitie in elk geval niet iets hebben om voor naar het stadion te gaan.

In de jacht op de negende plaats krijgt FC Groningen zondagmiddag in Ajax een moeilijke tegenstander. Maar hoe wisselvallig en slecht de club dit seizoen ook speelt, duels tegen de top-drie staan op zichzelf en hoeven niet per definitie te eindigen in een voorspelbare score. Het zou een mooie opsteker zijn als de ploeg van trainer Faber erin slaagt om een puntje uit die wedstrijd te halen. Steun van de Euroborg is al een garantie, want die is zondag uitverkocht.

FC Groningen kan veel goodwill kweken door het gevecht met de Amsterdammers vol aan te gaan. Niet met vijf verdedigers maar met veel passie, strijdlust en energie. De wetenschap dat er toch niet iets op het spel staat, kan een extra motivatie betekenen. De wil om te winnen mag niet ontbreken. Sterker nog, de fans in de Euroborg willen dat het elftal altijd met de borst vooruit en met opgestroopte mouwen voetbalt. Daar heeft het wel eens aan ontbroken.

Faber doet er daarom verstandig aan om in plaats van een taktisch praatje in te gaan spelen op factoren als vechtlust en duelkracht. De enige kans op een resultaat tegen Ajax is een surplus aan energie. Op kwaliteit moet de FC het afleggen tegen de Amsterdammers en daarom moet het voordeel gezocht worden in andere aspecten van het spel. De club moet zondag in de Euroborg doen aan klantenbinding.



 (Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten