maandag 20 maart 2017

FC Groningen mist kwaliteit voor de subtop

Door Mistersnooker

Nog een paar puntjes en FC Groningen is definitief veilig. Natuurlijk is er nog steeds een kansje om de negende plaats te bereiken (playoffs) maar na het gelijkspel tegen een zwak spelende Willem II gelooft bijna niemand daar meer in. In elk geval gaven de mannen van trainer Ernest Faber de Euroborg een onderhoudende voetbalavond, maar het resultaat was ronduit teleurstellend.

De wedstrijd maakte duidelijk dat de Groningers moeilijk tot scoren komen. De slecht voetballende Tilburgers waren rijp voor een slachtpartij maar de mooiste scoringskansen werden om zeep geholpen. Vanaf de vleugels kwamen onophoudelijk mooie voorzetten waar een lange spits als Sorloth van zou moeten smullen, maar de jongeling bakte er weinig van.

Toegegeven, de inzet en de strijdlust waren aanwezig. Daar lag het niet aan. Ook de wil om te winnen was wel degelijk aanwezig. Het ontbrak aan een doelpuntenmaker a la De Leeuw en aan de nodige creativiteit. FC Groningen bleef de ballen maar vanaf de vleugels voor het vijandelijke doel pompen. Op het middenveld was er niemand die met het vernuft voor steekpassjes kon zorgen.

Jesper Drost zou het in de as van het team wel kunnen. Want als basisspeler liet hij zien dat hij over de techniek en inzicht beschikt om de aanvallers te bedienen. De een van de duurste aankopen van de club zou, nu hij weer fit is, een belangrijkere rol moeten vervullen dan zaterdagavond. Aan de rechterkant van de aanval liet hij af en toe zien wat hij in zijn mars heeft, maar daar kwam hij veel te weinig in balbezit.

Zoals gezegd moeten er nog een paar puntjes gehaald worden om het seizoen zorgeloos af te maken. Technisch manager Peter Jeltema presenteerde onlangs Te Wierik als nieuwe aankoop voor het seizoen 2017-2018 maar er zal veel meer moeten gebeuren om een ploeg te formeren die meer kan dan de huidige selectie.

Als je van de 27 competitiewedstrijden er maar zes weet te winnen, dan kan niemand in het Groninger kamp daar tevreden over zijn. Met een fitte Tom van Weert was het misschien iets beter gegaan, maar voor de rest speelde FC Groningen kleurloze potjes. Ook in de Euroborg en daar zitten de seizoenkaarthouders niet op te wachten. Wat dat betreft kwamen ze zaterdag wel iets meer aan hun trekken. Het fluitconcertje na afloop gold vooral voor het teleurstellende 1-1 resultaat.


(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten