vrijdag 10 maart 2017

Hedwiges Maduro laat bommetje ontploffen



Door Mistersnooker

FC Groningen-speler Hedwiges Maduro heeft een bommetje laten ontploffen bij Foxsports aan de Tafel van Kees. Hij vertelde dat de clubleiding, in de persoon van technisch manager Peter Jeltema, trainer Ernest Faber verbood om hem op te stellen. De aanleiding zou zijn dat de club van hem af wil en hem graag wilde laten vertrekken naar een andere club.

Verontwaardiging alom natuurlijk, want de supporters weten niet beter dan dat Faber hem niet opstelt omdat er betere spelers in de selectie zitten. De laatste wedstrijden blonk Maduro allerminst uit en was hij vooral te traag. Met andere woorden: Maduro loopt op zijn laatste voetbalbenen en voegt dit seizoen weinig toe aan het elftal.

Jeltema haastte zich na de opmerkelijke uitspraak van Maduro om te zeggen dat er geen sprake is van een speelverbod. En trainer Faber verkondigde dat hij de enige is die bepaalt wie er speelt en wie niet. Toch houdt de speler vol dat er geen voetbalreden is om hem niet op te stellen, maar dat een oekaze van de clubleiding de oorzaak is van het feit dat hij tegenwoordig op de tribune zit in plaats van op het veld.

De vraag is, wie de waarheid spreekt. Je mag aannemen dat Faber en Jeltema het het juiste verhaal vertellen en dat Maduro voor de buitenwacht niet wil erkennen dat hij als speler is gepasseerd. Natuurlijk wil FC Groningen graag meewerken aan een transfer omdat Maduro een van de grootverdieners is in de selectie. De club wil graag zo spoedig mogelijk van die kostenpost af. 

Hoewel hij in zijn eerste seizoen echt wel een bijdrage leverde aan het spelaandeel van het team, bleek aan het begin van dit seizoen dat zijn traagheid meer nadelen dan voordelen opleverde. Hij is terecht buiten de basis gelaten en er is wel degelijk een voetbalreden om geen gebruik meer van hem te maken. En het is wrang voor de clubleiders dat ze met een speler zitten opgescheept die wekelijks op de tribune zit en elke maand daarvoor een vorstelijk salaris ontvangt.

Misschien is de Trots van het Noorden een paar jaar geleden te gretig geweest om hem binnen te halen. Maduro is voornamelijk op zijn naam aangetrokken. Toen er sprake was van een verbintenis met FC Groningen konden Nijland en Jeltema het eigenlijk niet geloven dat de echte Hedwiges Maduro in Groningen wilde voetballen. Hij kon een financieel prachtig meerjarig contract tekenen en daar hebben de beleidsmakers nu enorme spijt van. Nog een paar maanden en dan zijn ze van hem af.                

 (Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten