maandag 13 maart 2017

Spelers FC Groningen rijp voor indringend gesprek



Door Mistersnooker

Spelers en technische staf van FC Groningen mogen deze week ruimte maken voor een paar indringende praatsessies. Wat de ploeg van trainer Faber zondagmiddag in Kerkrade liet zien tegen Roda (3-1 verlies) was zo alarmerend dat crisisberaad noodzakelijk is. De club staat weliswaar slechts vier punten achter een playoffpositie, maar is ook vijf punten verwijderd van een degradatieplaats.

Aanvoerder Padt vertelde na afloop dat het wel degelijk de bedoeling was om vanaf het begin Roda ‘bij de strot’ te grijpen, maar de werkelijkheid was het tegenovergestelde. FC Groningen vertoonde namelijk een veel kleinere wil om de punten te veroveren dan de Limburgers die vochten als leeuwen.

De trainers zijn verantwoordelijk voor hetgeen op het veld gebeurt en als de opdracht inderdaad was om Roda vanaf de eerste minuut aan te pakken, dan worden de instructies slecht uitgevoerd en is ook dat een reden om elkaar eens de waarheid te zeggen. Het natrappen van Linssen (rode kaart) in de slotfase was wellicht een uiting van frustratie, maar die is nooit goed te praten. Linssen reageerde als een amateurvoetballer en bewees zijn ploeg daarmee een slechte dienst.

Als de taktiek slecht wordt uitgevoerd en als de spelersdiscipline te wensen overlaat, dan heb je meer aan een praatsessie dan aan een langdurige training zoals Faber die dit seizoen heeft ingevoerd op het trainingscomplex van Corpus den Hoorn. De trainers doen er ook verstandig aan om te wijzen op het feit dat de afstand met een degradatieplaats relatief gering is. De onderste teams pakken altijd in de slotfase onverwachte punten en als FC Groningen zaterdagavond verliest van Willem II dan zijn de rapen gaar.

Het zal de komende weken niet alleen een jacht worden op een playoffpositie maar ook het veiligstellen van het eredivisieschap en vooral op dat laatste zal deze week gehamerd moeten worden. Na acht competitieronden zonder overwinning wordt het steeds belangrijker om die drie punten eens te pakken. Willem II lijkt straks in de Euroborg daarvoor de ideale tegenstander, maar na het duel in Kerkrade is niets meer zeker.

(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)


     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten