maandag 6 maart 2017

Het spektakel is terug in de Euroborg


Door Mistersnooker

FC Groningen mag dan in het rechter rijtje staan van de ranglijst en heeft slechts zes van de 25 competitiewedstrijden gewonnen, maar tegen Ajax was het spektakel terug in de Euroborg. Het resultaat was goed (1-1) en het spel was meeslepend zoals de clubleiding dat graag ziet.

Het sportieve doel – de playoffs halen voor een Europees ticket – is binnen handbereik met dank aan AZ en Vitesse die in de bekerfinale staan en aan de straf voor FC Twente, dat niet mag deelnemen aan de playoffs. Daardoor is de negende positie goed voor het aantrekkelijke toetje. En FC groningen zal daar vol voor gaan.

Het ziet er naar uit dat trainer Faber op tijd tot het inzicht is gekomen dat zijn elftal niet in zijn schulp hoeft te kruipen om een resultaat te halen. Tegen Ajax voetbalde zijn ploeg een beetje met de Han Berger-taktiek: topclubs bij de strot grijpen en ‘hoog’ druk zetten. In elk geval niet massaal in de verdediging.

Natuurlijk werd FC Groningen na de onterechte voorsprong – Linssen gaf zelf toe een overtreding te hebben gemaakt – wat naar achteren gedrukt. Maar voor de rest speelden de Groningers met de borst vooruit. En dat is precies waar de Euroborg behoefte aan heeft. Voor de trouwe seizoenkaarthouders moet er meer geboden worden dan een wat bangige taktiek met vijf verdedigers. De komende thuiswedstrijden kan het team aan klantenbinding doen door veel fans te bewegen om voor het komende seizoen weer een kaart aan te schaffen.

Zes zeges in 25 duels blijft natuurlijk wel een zorgelijk dingetje. Dat heeft te maken met de stagnerende ontwikkeling van de Noor Sorloth en de langdurige blessure van Tom van Weert. Voeg daar nog eens het vertrek bij van Danny Hoesen, dan is het duidelijk dat het elftal produktiviteit tekort komt.

Met Linssen en Mahi in de voorste linie moet FC Groningen echter in staat zijn om de negende positie veilig te gaan stellen. Een voorwaarde is wel dat de ploeg geen soort catenaccio gaat spelen zoals dit seizoen een paar maal is gebeurd. Zeker in de Euroborg moeten de toeschouwers een meeslepende wedstrijd krijgen voorgeschoteld. Als het duel tegen Ajax een voorteken is, dan zit het wel goed.

       
 (Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen op dit blog)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten