maandag 31 oktober 2016

FC Groningen moet voetballen op zijn Gronings: keihard werken



Door Mistersnooker

Wat we vreesden, is gebeurd: na de thuiszege tegen AZ is FC Groningen binnen een week uitgeschakeld voor de beker door FC Utrecht en verloor het de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Willem II met 2-1. De crisis loert weer om de hoek en de volgende competitiewedstrijd (uit tegen NEC) is bepalend voor de donkere weken voor Kerst. Het is nu zaak om niet meer naar de kwaliteit te kijken van de spelers maar om de beuk erin te gooien.

Begrijp me niet verkeerd. Met de beuk erin bedoel ik natuurlijk niet de verkeerde agressie met gele en rode kaarten. Wel het tonen van bezetenheid, de wil om te winnen en een bovenmatige inzet. FC Groningen moet kennelijk leren om degradatievoetbal te spelen en de enige weg naar boven is superhard werken. Eigenlijk zou dat altijd moeten, maar voor de ploegen die onderaan de ranglijst staan is het de komende periode een kwestie van leven en dood.

Weg met de gepolijste analyses. Wat de spelers van de Trots van het Noorden kunnen, is genoegzaam bekend. Ook wat ze niet kunnen. Belangrijk is nu dat iedereen ervan overtuigd is dat het vijf voor twaalf is. Wil de club en de supporters nog een leuk en aantrekkelijk seizoen  beleven, dan zal er vanaf nu punten gepakt moeten worden. En gaat het niet met mooi voetbal dan maar met lelijk spel.

De technische staf maakt de indruk dat men voortdurend bezig is met taktische onderdelen van het spel terwijl de minstens zo belangrijke aspecten als inzet en beleving veel minder aandacht krijgen. Groningen staat voor de mouwen opstropen en de spelers krijgen nu de kans om te laten zien waarom ze door de club zijn aangetrokken. Aan de trainers en andere begeleiders om de beste voorwaarden te scheppen voor het spelen van meeslepende wedstrijden.

Niet meer zeuren over een niet gegeven strafschop of een paar gemiste kansen, maar gewoon de mouwen opstropen en aan de bak. De volgers van dit blog hebben intussen in de gaten dat het deze keer niet gaat over verfijnde taktische analyses of onderbouwde spelersbeoordelingen. In naam van alles wat Groningen is, gaat dit verhaal over inzet en passie. De twee sleutelwoorden voor succes. FC Groningen moet voetballen op zijn Gronings: keihard werken.


(Elke maandag en vrijdag om 18 uur een opinierend verhaal over FC Groningen) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten